Kókuszos-mandulás madeleine

Hétvégére az egyik kedvenc aprósütemény receptemet hozom Nektek. Abbahagyhatatlan, puha, elegáns sütemények, amiket nem is olyan nehéz és időigényes elkészíteni, mint gondolnánk.


Kiváló minőségű olajos magvakat és aszalványokat a Magosbolt webshopban vagy személyesen a vásárcsarnokban találtok. 

A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.

Hozzávalók 30 db-hoz

2 tojás
90 g olvasztott vaj
1/2 vaníliarúd
50 g liszt
4 g sütőpor
1 csipet só




A tojást fehéredésig keverjük a cukorral, majd elvegyítjük benne a vajat és a vanília kikapart magjait. Nagy mozdulatokkal belekeverjük a száraz hozzávalókat. A masszát habzsákba szedjük, és szilikonból készült vagy vajazott, lisztezett fém madeleine sütőformákba adagoljuk. 

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. A süteményt hagyjuk kicsit hűlni a formában, majd óvatosan kiszedjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések