2016. november 30., szerda

Hóemberes csokoládétábla

Hosszabb szünet után ismét itt, méghozzá egy jó kis gasztroajándékkal. Nem kicsi, egyenesen 20 dkg-os csokitábla, cuki pillecukor hóemberekkel. Mini pillecukrot a Culinarisban kaphattok, de akár nagyobbakat is fel lehet szabdalni. Fontos, hogy az arcot mindenképp ételfesték filccel fessétek meg, ha az nincs, akár olvasztott csokival is meg lehet próbálni.

A szilikon formáért kattintsatok a cookori.comra! Mivel tartós szilikonból készül, sokszor tudjátok majd használni. 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.

Hozzávalók

200 g étcsokoládé-pasztilla
1 nagy marék mini pillecukor
néhány szál ropi
cukorgyöngy
ételfestéktoll


A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tálat levéve beleforgatjuk a maradék pasztillát is. Folyamatos keverés mellett hagyjuk beleolvadni a szilárd csokoládét. Az előkészített szilikonformába csurgatjuk, és elsimítjuk. 

Az ételfestéktollal a pillecukrokra megrajzoljuk a hóemberek fejét, végül kirakjuk a kívánt mintákat a csokoládé tetején. 

Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, csomagolás előtt óvatosan leválasztjuk róla a formát. 





2016. november 5., szombat

Narancsos haboskávé

Mivel az utóbbi időben fenekestül felfordult az életem, kicsit kevesebb figyelem jutott szegény blognak, ezért jó sok elmaradt anyag van, amit igyekszem pótolni. Sok-sok egyszerű és gyors recept vár a sorára. Rögtön az egyik kedvenc téli itókámmal indítok.

Candyfour színes kandispálcái édesítették a kávét, szerintem akár karácsonyra is meglephetitek egy-egy csomaggal a szeretteiteket.


A recept megjelent a novemberi Kifőztük magazinban is.

Hozzávalók

ízlés szerinti mennyiségű és erősségű kávé
1 teáskanál reszelt narancshéj
1/2 dl zsíros habtejszín (legalább 30%-os)
1 csipet őrölt fahéj


A kávét a reszelt narancshéjjal ízesítjük. A tetejére kanalazzuk a lazára vert tejszínhabot, megszórjuk a fahéjjal, végül színes kandiscukorpálcával és cukorfigurával tálaljuk.