2016. október 26., szerda

Vegán avokádópesztós tészta

Az utóbbi időben teljesen rákattantam az avokádóra. Korábban is szerettem, de egyre jobb minőségűeket lehet venni, egyre jobb áron, szóval gyakran kerül a kosárba. Sőt, az egy éves Zselyke is viszonylag sűrűn eszik, de ezt majd hamarosan meglátjátok. Szóval az avokádó kitűnő fehérjeforrás, egészséges és még finom is.

Egy villámgyors, vegán receptet hozok, nem csak húshagyóknak!

A recept megjelent az októberi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.

Hozzávalók 2 személyre

1 érett avokádó
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
20 g kesudió
frissen őrölt bors
150 g durumtészta


A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a pesztót.


A kesudiót késes aprítóban megdaráljuk. Az avokádót félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és a kesudióhoz kanalazzuk a húsát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk frissen őrölt borssal és sóval. Belereszeljük a fokhagymát, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket, végül az aprítóval simára dolgozzuk. 

A megfőtt tésztát leszűrjük, és a pesztóban megforgatva tálaljuk. A saláta és a citrom kötelező mellé! :) 



2016. október 20., csütörtök

Kecskesajtos-fügés pirítós zsázsával

Az utolsó fügékből még feltétlenül próbáljátok ki ezt a pofonegyszerű receptet!

A recept megjelent az októberi Kifőztük magazinban is.

A csírákért köszönet a Biohálónak!

Hozzávalók személyenként

1 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér
3 dkg friss kecskesajt
1 teáskanál méz
1 friss füge
1 evőkanál zsázsacsíra



A kenyeret megpirítjuk, 3 részre vágjuk, a szeleteket megkenjük a puha kecskesajttal. Kevés mézet csorgatunk rá, és elrendezzük rajta a vékony szeletekre vágott fügét. Zsázsacsírával megszórva tálaljuk.