2016. május 29., vasárnap

Csíkos sajttorta pohárban

Nagyon szeretem a pohárdesszerteket. Egyrészt baromi látványosak, ahogy minden réteg szépen elkülönül, másrészt sokkal praktikusabb is. Persze, a sajttortával sem lenne több macera, hiszen formában kihűteni sem nagy dolog. Csak így nincs gond a maradékkal, és praktikus pl. vendégváráshoz is.


A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.

A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. 


Hozzávalók 6 pohárhoz:

100 g vajas keksz
50 g vaj
250 g mascarpone
200 ml hideg habtejszín
70 g porcukor
1 vaníliarúd
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
200 g áfonya
​​

A tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A maradék porcukrot kikeverjük a krémsajttal és a vanília kikapart magjaival. A krémet 2 részre osztjuk, az egyikben eldolgozzuk a kakaóport. A tejszínhab felét a sima, a másik felét a kakaós krémbe forgatjuk. Mindkettőt külön-külön habzsákba töltjük. 

A kekszet morzsásra daráljuk, majd elkeverjük az olvasztott vajjal. Minden pohár aljába szórunk a kekszmorzsából, majd rétegezzük a kétféle krémet és az áfonyát. A krémek közé és a desszert tetejére is hintünk a morzsából. Behűtve tálaljuk.



2016. május 26., csütörtök

Bazsalikomos avokádókrém

Az avokádó amellett, hogy rendkívül jó fehérjeforrás, kitűnően ízesíthető és finom is! Mivel kevés húst eszem, elég gyakran fogyasztom. Ez az egyik kedvenc változatom rá, a másik meg ITT van.


A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban is.


Hozzávalók:

2 avokádó
2 evőkanál majonéz
1 csilipaprika
6-8 bazsalikomlevél
őrölt bors a tálaláshoz: pirítós

Az avokádót félbevágjuk, kimagozzuk, és kanállal kivájjuk a húsát. Villával összetörjük, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. Hozzákeverjük a majonézt, a felaprított bazsalikomot és csilit. Pirítóssal tálaljuk.

Tipp: ha éretlen az avokádó, 1 banánnal együtt tegyük 1 éjszakára papírzacskóba.

2016. május 24., kedd

Csokoládés-banános muffin

Amikor nagyon szuperanyuka akarok lenni, és képes vagyok t-15 perckor felkelni a gyermekeim reggelije kedvéért, akkor jó eséllyel ilyet sütök. Mondjuk azért is, mert úgysem esznek meg ennyit, és bőven jut nekem is. :)

Szóval durván jó banán íze van, a csoki nem kötelező (DE az), és persze a nádcukor cserélhető valami egészségesebbre. 


A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

Kiváló dióféléket találtok a magosbolt.hu oldalon!

Papírkapszlikat pedig az eztettem boltban vehettek bármennyit, bármikor.



Hozzávalók:
 
300 g liszt
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 tojás
1/2 dl tej
125 g olvasztott vaj
100 g nádcukor
50 g aprított csokoládé
3 érett, villával összetört banán
100 g durvára vágott dió

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
A lisztet, a sütőport és a fahéjat tálba szitáljuk. A felsorolás sorrendjében ehhez adjuk a többi hozzávalót. Az egészet összekeverjük, és a tésztát 6 nagy vagy 10 kisebb papírkapszliba adagoljuk. 

180 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően 16-20 perc alatt készre sütjük.

2016. május 21., szombat

Sajtos-sonkás makaróni

Ez az étel maga a megtestesült lelkiismeret-furdalás. Néha mégsem tudok neki ellenállni, és elkészítem, ráadásul vacsorára! :) Készíthetitek magában, sonkával, vagy akár zöldségekkel, édes mindegy, mert ennyi zsírtól csak jó lehet a végeredmény.

A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.

Kiegészítőket a BUTLERS biztosította, köszönet érte!



Hozzávalók:

200 g makaróni
200 g cheddar sajt
250 g mascarpone
2 tojássárgája
100 ml tejszín
50 g sonka (simán el is hagyható)
őrölt bors
1 evőkanál vaj

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. A krémsajtot kikeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával, majd sóval és borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a reszelt cheddar sajtot, a felcsíkozott sonkát és a leszűrt tésztát. 

Vékonyan kivajazott tűzálló formá(k)ba adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.



2016. május 20., péntek

Eperkrémes kuglóf

... eredetileg anyák napjára, gyakorlatilag azzal már kicsit elkésetem, szóval csak úgy az eperszezon miatt. A csokidarabkás mini kuglófok finom epres krémet kapnak, ennél több nem is kellhet egy csinos és finom desszerthez.


A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.  

A Candyfour színes kandispálcái és formacukrai díszítették a desszertet. 



Hozzávalók 12 darabhoz:

4 tojás
100 g (nyírfa)cukor
100 g puha vaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g étcsokoládé

250 g mascarpone
100 g eper
50 g (nyírfa)cukor
1 csomag zselatin fix
12 figurina formacukor


A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Egyesével, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és összedolgozzuk. Szilikon vagy vajazott és lisztezett fém sütőformákba adagoljuk a masszát, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a sütemény, a kicsumázott epret simára turmixoljuk a cukorral, és a krémsajthoz adjuk. Robotgéppel összedolgozzuk, közben hozzáadjuk a zselatin fixet, és további 1 percig keverjük. A krémet habzsákból a kihűlt kuglófok közepébe nyomjuk, és a formacukrokkal díszítve tálaljuk.