2016. december 11., vasárnap

Kínai ötfűszeres spekulatius keksz

Népszerű karácsonyi süteményt hozok, amit akár saját magatok is elkészíthettek otthon. A különlegessége a formája, amit egy speciális mintázóhenger segítségével szabtam ki. Aki szeretné, készítheti kekszpecséttel is.

A formáért kattintsatok a cookori.comra! A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.


Hozzávalók

150 g nádcukor
100 g puha vaj
1 tojás
200 g liszt
50 g őrölt mandula vagy dió
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál kínai ötfűszer-keverék
1 kezeletlen narancs
1 csipet só

továbbá:
tej
liszt

A vajat kézi mixer segítségével kikeverjük a nádcukorral. Beleütjük a tojást, és simára dolgozzuk. Hozzászitáljuk a fűszerekkel, az őrölt mandulával, a sóval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd belereszeljük a narancs héját is. Az egészet simára dolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és hűtőben pihentetjük néhány órán át.

A munkafelületet alaposan belisztezzük, és több részletben 1-2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. A liszttel meghintett formázóhenger segítségével kivágjuk és megmintázzuk, majd tepsire sorakoztatjuk a kekszeket – sütés előtt érdemes betenni a tepsit a hűtőbe.


Minden kekszet vékonyan megkenünk tejjel, végül 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése