Hóemberes csokoládétábla
Hosszabb szünet után ismét itt, méghozzá egy jó kis gasztroajándékkal. Nem kicsi, egyenesen 20 dkg-os csokitábla, cuki pillecukor hóemberekkel. Mini pillecukrot a Culinarisban kaphattok, de akár nagyobbakat is fel lehet szabdalni. Fontos, hogy az arcot mindenképp ételfesték filccel fessétek meg, ha az nincs, akár olvasztott csokival is meg lehet próbálni.
A szilikon formáért kattintsatok a cookori.comra! Mivel tartós szilikonból készül, sokszor tudjátok majd használni.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
A szilikon formáért kattintsatok a cookori.comra! Mivel tartós szilikonból készül, sokszor tudjátok majd használni.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A recept megjelent a decemberi Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók
200 g étcsokoládé-pasztilla
1 nagy marék mini pillecukor
néhány szál ropi
cukorgyöngy
ételfestéktoll
A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk,
majd a tálat levéve beleforgatjuk a maradék pasztillát is. Folyamatos keverés
mellett hagyjuk beleolvadni a szilárd csokoládét. Az előkészített
szilikonformába csurgatjuk, és elsimítjuk.
Az ételfestéktollal a pillecukrokra
megrajzoljuk a hóemberek fejét, végül kirakjuk a kívánt mintákat a csokoládé
tetején.
Hűtőben hagyjuk megszilárdulni, csomagolás előtt óvatosan leválasztjuk
róla a formát.
Tüneményes!! Mennyire jó lehet egy ilyet kapni ajándékba :-)
VálaszTörlés