2016. szeptember 1., csütörtök

Pirított csirkeleves lúdgégetésztával

Ti is szeretitek a hagyományos leveseket? Nálunk ez nagy kedvenc, még a gyerekek is hajlandóak különösebb kifogások nélkül megenni. Tulajdonképpen majdnem raguleves, csak tejszínt nem adtam hozzá, de úgy sem lenne rossz.


A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.  


Hozzávalók:

400 g csirkemellfilé
2 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1/2 zellergumó
1 zöldpaprika
1 vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál kókuszzsír vagy 2 evőkanál olaj
őrölt bors
2,5 l víz
200 g lúdgége- vagy csigatészta

A húst átmossuk, felkockázzuk, majd a felforrósított olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított zöldpaprikát, hagymát, valamint a hasábokra vágott többi zöldséget, sózzuk és borsozzuk, végül felöntjük a vízzel. 

Gyöngyözve főzzük 1 órán át, ha szükséges, utánízesítjük, végül beleszórjuk a felaprított petrezselyemzöldet. Közben a tésztát a szokott módon bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. 
Leöblítjük és leszűrjük, majd a leves mellé tálaljuk.

És íme egy kis kulisszatitok, így készült a kép: 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése