2016. szeptember 23., péntek

Így készíts tejberizst! + tegyél sok finom gyümölcsöt a tetejére

Imádjuk a tejberizst, mondjuk főleg a gyermekeim. Szóval elég gyakran kell főznöm. Nekem az vált be, hogy kimérem a hozzávalókat, így szinte mindig tökéletesen sikerül. Kerek, rizottóhoz való rizst válasszunk hozzá.

A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.


Hozzávalók
1 l zsíros tej
200 g rizs
1 vaníliarúd
50-100 g nádcukor
20 g vaj
gyümölcsök




A tejet a rizzsel és a vanília kikapart magjaival felforraljuk, majd alacsony lángon, folyamatosan kevergetve puhára főzzük. Amikor a rizs megpuhult és felszívta a tejet, ízlés szerint édesítjük, valamint hozzáadjuk a vajat is. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd friss gyümölccsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése