2016. szeptember 1., csütörtök

Hagymás-csirkés tortillatekercs

Hú, szendvics helyett mennyivel szívesebben eszek ilyet... Csak egy baj van, hogy abbahagyhatatlan, szóval újabb nyári kedvenc következik.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.

Hozzávalók

6 tortillalap
500 g csirkemellfilé
1 nagy fehér hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál vaj
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál kakukkfű
frissen őrölt bors
1 dl tejföl
1 dl joghurt
salátakeverék
szeletelt zöldségek

A megmosott húst vékony csíkokra vágjuk. Nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, rádobjuk a felszeletelt hagymát, és közepes lángon megdinszteljük. Több részletben hozzáadjuk a húst, rápréseljük a fokhagymát, és alaposan átpirítjuk. Fűszerezzük, majd gyakran átkeverve 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha szükséges, közben kevés vizet adunk hozzá. Az utolsó percben a vajat is beletesszük, és átforgatjuk benne a húst.


A tortillalapokat a sütőben 1-2 perc alatt átmelegítjük, még melegen megkenjük mindegyiket a joghurt és a tejföl keverékével. Ráhalmozzuk a salátát, a zöldségeket és a húst. Végül feltekerjük, és frissen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése