2016. szeptember 12., hétfő

Csodás levendulás kekszek

Ez olyan nagyonszeretemkeksz, hiszen van benne egy leheletnyi levendula, a háttérben egy kis citrom, no meg a csodás vanília. Mindez pedig úgy a legjobb, ha egy kis pisztáciafagylaltot nyalogat mellé az ember. 

Nyilván adódik a kérdés, hogy ilyen szipi-szupi nagyszerű és csodálatos kekszmintázót honnan vegyetek, hát INNEN. 

A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.

formáért köszönet a cookori.com-nak! 

Hozzávalók 40-45 db-hoz

300 g liszt
200 g hideg vaj
100 g porcukor
1 tojássárgája
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 teáskanál szárított levendulavirág
5-10 csepp citromolaj


A keksz hozzávalóit összegyúrjuk vagy késes robotgépben összedolgozzuk, folpackba csomagoljuk, és legalább 2-3 órára hűtőbe tesszük pihenni.

 Ezután enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és 3-4 mm vastagra nyújtjuk. A lisztbe mártott kekszformázóval kiszaggatjuk és megmintázzuk a korongokat. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük.

A kekszek néhány percig még puhák, ezért várjunk keveset, mielőtt levesszük a tepsiről.


Tipp: megtölthetjük pisztácia- vagy más fagylalttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése