2016. augusztus 7., vasárnap

Áfonyás-túrós minipiték

Ugye milyen helyesek ezek a ki piték? Ismét bevetésen voltak a piteformák, ezúttal áfonya és túró került a töltelékbe. Szezonon kívül kerülhet majd bele sűrű áfonyalekvár is.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A formáért köszönet a cookori.com-nak!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 3 db-hoz

275 g készre nyújtott leveles tészta
125 g túró
50 g porcukor
1/2 vaníliarúd
1/2 kezeletlen citrom héja
60 g áfonya

továbbá:
1 tojás
a tetejére:
porcukor


A túrót kikeverjük a porcukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal. A leveles tésztát kitekerjük, a forma segítségével 6 körlapot vágunk belőle, ebből 3-at mintázunk a pitekészítő betétekkel. 1 teli tésztakört elhelyezünk a vékonyan lisztezett formázó aljába, beletöltjük a túrókrém és az áfonya 1/3-át. A tészta szélét vékonyan megkenjük az elhabart tojással. Ráborítunk 1 rácsozott tésztalapot, végül rányomjuk a formázó tetejét, ezzel lezárjuk a pitét. 

A süteményt óvatosan sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vékonyan megkenjük tojással. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. Ha elkészültünk, 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük a süteményeket. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése