2016. augusztus 10., szerda

Sárgabarackos-pekándiós pite

Van az aldiban a pekándiós pite, kész, függők vagyunk. Bár valami értékelhetetlen sütésálló lekvár van benne, de nagyon jó a pekándióval a tetején. Mondjuk mi nem jó pekándióval...

Szóval ez a süti ihlette ezt a jóval gyümölcsösebb és savanykásabb desszertet. Próbáljátok ki, amíg van barack!

A recept megjelent az augusztusi Kifőztük magazinban is.


formáért köszönet a cookori.com-nak! 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

Hozzávalók

275 g készre nyújtott leveles tészta
500 g sárgabarack
3 evőkanál sárgabaracklekvár
20 g pekándió
1 tojás




A leveles tésztát kitekerjük, és széltében gondolatban 3 részre osztjuk. A 2 szélső részt ferdén, egyenlő távolságonként bevagdossuk. A középső részt megkenjük a lekvárral, majd elhelyezzük rajta a darabokra vágott sárgabarackot. A szélső tésztacsíkokat egymást váltva középre hajtjuk. A pitét megkenjük az elhabart tojással, és megszórjuk a durvára vágott pekándióval. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük.


Tipp: hosszúkás piteformában sütve könnyebben kezelhető a sütemény, azt pedig a Cookori.com-nál találtok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése