2016. augusztus 24., szerda

Mexikói babos hamburger

Nagyon szeretjük a hamburgert, főleg, ha jóféle húsból készül. Nyáron nagyra nyitok minden ablakot, és már mehet is a grillserpenyőbe!

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

mexikói babot a Bonduelle biztosította. 


Hozzávalók

500 g darált marhahús (pl. felsál)
4 lila hagyma
1 teáskanál mustár
150 g cheddar sajt
6 hamburgerzsemle
olívaolaj
frissen őrölt bors


A húst 20-30 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőből, hogy kicsit felmelegedjen. 2 lila hagymát felaprítunk, és kevés olívaolajon megsütjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sült hagymát, a mustárt, a sót és a borsot a húshoz keverjük, alaposan összegyúrjuk. 

12 húspogácsát formázunk belőle, és sütőpapírra tesszük, oldalanként 4-4 perc alatt száraz grillserpenyőben megsütjük. Átfordítás után megszórjuk kevés reszelt sajttal. 

A hamburgerzsemléket félbevágjuk, és átmelegítjük. Mindegyikbe teszünk 2-2 sajtos húspogácsát, közéjük halmozzuk a maradék felkarikázott hagymát és az átmelegített Bonduelle Mexicana szószos babot. Azonnal tálaljuk.



1 megjegyzés: