2016. augusztus 12., péntek

Ananászos csirke csilis-kukoricás rizzsel

Ó, ez az egyik nyári kedvencem. Ugyan nem vagyok odáig a gyümölcs és hús kombóért, de ez  nagy kivétel. A grillezett ananász tökéletesen egészíti ki a viszonylag semleges ízű csirkét. Köretként pedig melléjük társült egy kis csilis kukoricával megbolondított rizs. Nem is kell több egy tökéletes nyári ebédhez.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.

A csilis kukoricát a Bonduelle biztosította. 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél, tányérok, kiegészítők: BUTLERS.


Hozzávalók

500 g csirkemellfilé
1 friss ananász
1 doboz Bonduelle Gold csilis kukorica
200 g jázminrizs
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
frissen őrölt bors
A rizst kevés felhevített olívaolajon átforgatjuk, majd fokozatosan felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Közben sózzuk. 5-6 perc főzés után fedőt borítunk rá, és a lángról lehúzva félretesszük. A megmosott és megtörölt húst vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajba préseljük a fokhagymát, ízesítjük sóval és borssal, majd a hússzeleteket alaposan bedörzsöljük vele. Egy vastag grillserpenyőt felhevítünk, és néhány perc alatt készre sütjük benne a csirkét. Közben az ananászt megpucoljuk, felszeleteljük, a közepüket pogácsaszaggató segítségével eltávolítjuk, és mindkét oldalukat grillezzük. A készre párolódott rizshez keverjük a csilis kukoricát, majd a grillezett hússal és a gyümölcsszeletekkel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése