Kesudiós paleo trüffel
Azért mennyire jó már lelkiismeret-furdalás nélkül édességet enni! És nem, nem valami fűrészporos keksz, hanem egy paleo trüffel. Cukor nélkül, egészséges kesudióval, kell ennél több? Falatnyi darabokra vágva ráadásul napokig rá is járhatunk.
A Cavalier csokoládépasztilla pedig
tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze
abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.
Tálca: Lantos Judit Kerámia
Hozzávalók
100 g kókusztejszín (cocomas)
1 teáskanál kókuszzsír
1 tonkabab vagy tetszőleges fűszer (elhagyható)
50 g kesudió
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A csokoládépasztillát vízgőz fölött megolvasztjuk, majd
belekeverjük a kókusztejszínt és a -zsírt. Beleforgatjuk a durvára aprított
kesudiót és a finomra reszelt tonkababot. A masszát 15 × 15 cm-es, sütőpapírral
bélelt keretbe vagy műanyag dobozba szedjük, és elegyengetjük a tetejét.
Szilárdulásig hűtőbe tesszük. Ha már vágható az állaga, leválasztjuk róla a
sütőpapírt, és tetszőleges méretű, szabályos vagy szabálytalan darabokra
vágjuk. Ízlés szerint megforgathatjuk kakaóporban, de hagyhatjuk üresen is.
Hűtőszekrényben, lezárt dobozban 4-5 napig eláll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése