Kesudiós paleo trüffel

Azért mennyire jó már lelkiismeret-furdalás nélkül édességet enni! És nem, nem valami fűrészporos keksz, hanem egy paleo trüffel. Cukor nélkül, egészséges kesudióval, kell ennél több? Falatnyi darabokra vágva ráadásul napokig rá is járhatunk.

A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni.

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon.

Tálca: Lantos Judit Kerámia




Hozzávalók 

100 g kókusztejszín (cocomas)
1 teáskanál kókuszzsír
1 tonkabab vagy tetszőleges fűszer (elhagyható)
50 g kesudió
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A csokoládépasztillát vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a kókusztejszínt és a -zsírt. Beleforgatjuk a durvára aprított kesudiót és a finomra reszelt tonkababot. A masszát 15 × 15 cm-es, sütőpapírral bélelt keretbe vagy műanyag dobozba szedjük, és elegyengetjük a tetejét. Szilárdulásig hűtőbe tesszük. Ha már vágható az állaga, leválasztjuk róla a sütőpapírt, és tetszőleges méretű, szabályos vagy szabálytalan darabokra vágjuk. Ízlés szerint megforgathatjuk kakaóporban, de hagyhatjuk üresen is. Hűtőszekrényben, lezárt dobozban 4-5 napig eláll. 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések