2016. július 16., szombat

Kapros tzatziki borsócsírával és grillezett halloumicsíkokkal

Ha valamelyik csíra abszolút függőséget okozhat, akkor az a zöldborsóé. Frissen teljesen olyan az íze, mintha a legzsengébb zöldborsót rágcsálnánk, egyszerűen fantasztikus. No és persze roppant dekoratív is, ami szintén szempont. :) Szóval a tzatziki mellé is került, és nagyszerű párost alkottak.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is. A csírákért köszönet a Biohálónak!


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. Kiegészítők: BUTLERS.



Hozzávalók

2 kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 kis csokor kapor
200 ml görög joghurt
250 g halloumi sajt

A megmosott és ízlés szerint megtisztított uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A pihentetés után alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet, rápréseljük a fokhagymát, megszórjuk a felaprított kaporral, és hozzákeverjük a görög joghurtot. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

A sajtot felszeleteljük, papírtörlővel megtöröljük, és száraz grillserpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A szeleteket felcsíkozzuk, a kapros tzatzikivel és egy nagy marék borsócsírával tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése