2016. július 20., szerda

Grillezett zöldségsaláta csicseriborsóval és kecskesajttal

Igazi nyári ebéd. A zöldségeket a szabadban vagy grillserpenyőben is megsüthetjük, majd ízesítjük finom kecskesajttal. Mellé csak egy jó pohár fröccs kell, és pár perc alatt le is tudtuk a főzést.

A csicseriborsó főzésével nem vacakolok, tökéletesen megfelel a Bonduelle konzerves kiszerelése.

A recept megjelent a júliusi Kifőztük magazinban is.


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. 


Hozzávalók

2 közepes cukkini
1 közepes padlizsán
150 g koktélparadicsom
1 csomó újhagyma
1 marék olívabogyó
100 g friss kecskesajt
1 kis csokor friss bazsalikom
1 evőkanál balzsamecet
1/2 citrom
olívaolaj
frissen őrölt bors


A cukkinit és a padlizsánt 1-2 mm vastag szeletekre vágjuk, megspricceljük mindegyiket kevés olívaolajjal, majd forró, száraz grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Ezután a forró serpenyőbe dobjuk a felkarikázott újhagymát, a félbevágott koktélparadicsomot és a leszűrt csicseriborsót. 1-2 perc múlva meglocsoljuk 1 evőkanál balzsamecettel, átforgatjuk, és a grillezett zöldségekre öntjük. Hozzáadjuk az olívabogyót és a vékony csíkokra vágott bazsalikomlevelet. A salátát néhány csepp citromlével, olívaolajjal, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. Végül friss kecskesajtot morzsolunk a tetejére. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése