Duplán szezámos tofu
Azon húsevők táborát erősítem, akik szeretik a tofut. Talán jobban is, mint a húst. :) Nem tartom unalmasnak, hiszen nagyszerűen lehet ízesíteni. A kedvencem az aldiban kapható füstölt változat. Vigyázni kell vele, mert elég sós, így a mellé kerülő szójaszósszal kiegészülve nem igényel sózást az étel.
A fotók ugyan őszi hangulatúak, de mégis nagy kedvenceim.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A kedvenc barna tálkámat készítette: Lantos Judit Kerámia
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
A fotók ugyan őszi hangulatúak, de mégis nagy kedvenceim.
A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.
A kedvenc barna tálkámat készítette: Lantos Judit Kerámia
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.
Hozzávalók 2 személyre
25 dkg füstölt tofu
1 fehér hagyma
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál szezámmag
1 evőkanál kókuszzsír
A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint
megfőzzük.
Nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, rádobjuk a
vékony szeletekre vágott hagymát, és közepes lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk
a falatnyi kockákra vágott tofut, és megpirítjuk.
Rászórjuk a szezámmagot,
hozzáöntjük a szójaszószt és a leszűrt tésztát, majd az egészet összeforgatjuk,
és azonnal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése