2016. július 9., szombat

Duplán szezámos tofu

Azon húsevők táborát erősítem, akik szeretik a tofut. Talán jobban is, mint a húst. :) Nem tartom unalmasnak, hiszen nagyszerűen lehet ízesíteni. A kedvencem az aldiban kapható füstölt változat. Vigyázni kell vele, mert elég sós, így a mellé kerülő szójaszósszal kiegészülve nem igényel sózást az étel.

A fotók ugyan őszi hangulatúak, de mégis nagy kedvenceim.

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A kedvenc barna tálkámat készítette: Lantos Judit Kerámia

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 2 személyre 

25 dkg füstölt tofu
1 fehér hagyma
2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál szezámmag
1 evőkanál kókuszzsír 

A tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint megfőzzük.

Nagy serpenyőben felhevítjük a kókuszzsírt, rádobjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, és közepes lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a falatnyi kockákra vágott tofut, és megpirítjuk. 

Rászórjuk a szezámmagot, hozzáöntjük a szójaszószt és a leszűrt tésztát, majd az egészet összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése