Paradicsomos-sonkás frittata

Szóval ez gyors, kiadós, olaszos, de mindenképpen olyan napot válasszatok hozzá, amikor képesek vagytok bekapcsolni a sütőt.  A frittatát nyilván mindenki ismeri, ez olyan "mivanahűtőben" változat.


A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A gyönyörű serpenyőért köszönet az edény.hu-nak.


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

Hozzávalók 

8 tojás
100 g szárított sonka
50 g koktélparadicsom  
1 lila hagyma
20 g parmezán / grana padano
8-10 friss bazsalikomlevél
őrölt bors
olívaolaj

A serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, rátépkedjük a sonkaszeleteket, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomot és a felkarikázott hagymát. Az elhabart tojást sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőbe öntjük. Az alját a tűzhelyen sütjük meg, megszórjuk a lereszelt sajttal és a csíkokra vágott bazsalikommal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre pirítjuk. Salátával tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések