2016. június 25., szombat

Paleo csokoládéjégkrém

Hú, ma egy brutál húsos szendviccsel szerettem volna jönni, de az időjárás felülírta a tervet. Inkább legyen egy jó kis hűsítő csokoládéjégkrém, ami ráadásul ch-diétás, paleo és még vegán is. Ebből persze semmi nem érződik a jégkrém ízén, hiszen minden alapanyaga nagyon finom önmagában is.

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon. 

Tálca: Lantos Judit Kerámia



Hozzávalók 4 adaghoz 

400 ml alaposan behűtött kókusztejszín (cocomas)
1 evőkanál kókuszzsír
4 evőkanál szeletelt mandula (elhagyható)

A csokoládépasztillát vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a kókuszzsírt. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük. Beleforgatjuk az olvasztott csokoládét. Az alapot tehetjük fagylaltgépbe, de jégkrémformában is kifagyaszthatjuk, ez esetben a hátoldalát megszórhatjuk szeletelt mandulával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése