Paleo bounty

Mindenki nyugodjon le, katuci nem lett ősember, csak kipróbált pár paleo édességet. Nagyon durva, de a bolti étcsokis bountyról nagyon nehezen mondanék le, ha muszáj lenne. Férj néhanap vesz egy párat, amit gondosan elrejtünk a gyerekek elől, és fektetés után előkerülnek. Szóval ezzel a hozzáállással nem vártam, hogy az egészséges, mindenmentes verzió jobban fog ízleni. De már megint magamat kell, hogy dicsérjem. :)))) Szóval baromi jó lett. Még az eredetinél is jobb. És egészséges... Tudom, hogy hihetetlen, de ez van.


A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni.

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon. 


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. 

Hozzávalók 8 szelethez 

100 g kókuszreszelék
50 g kókuszzsír
50 ml kókusztejszín (cocomas)
1 evőkanál természetes édesítőszer (nyírfacukor vagy eritrit)
1 evőkanál kókuszpehely (elhagyható)

Az édesítőszert, a kókuszreszeléket, a -tejszínt és a -zsírt összemelegítjük. A masszát sütőpapírral bélelt, kb. 10 × 20 cm-es formába nyomkodjuk, és szilárdulásig – nagyjából 30 percre – hűtőbe tesszük. A kókuszalapot 8 egyforma részre vágjuk. (A szeleteléssel érdemes várni pár percet, hogy kicsit felpuhuljon a kókuszzsír.) Ezután visszatesszük a hűtőbe. 

A csokoládépasztilla 2/3 részét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd levesszük a tálat a gőzről, és belekeverjük a félretett pasztillát is. Ha felolvadt a maradék csokoládé is, 2 villa segítségével megmártjuk benne a kókuszrudakat. Sütőpapírral bélelt tálcára rakjuk, megszórjuk kókuszpehellyel, és hűtőben hagyjuk megszilárdulni a bevonatot. 

Tipp: fogyasztás előtt 10 perccel érdemes kivenni a hűtőből.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések