Hűsítő paleo csokoládékrém

Nem étkezem a paleo étrend szerint, de sok pozitív tulajdonságát elismerem. És lássuk be, ha ilyen jó kis desszertet ehetünk bűntudat nélkül, az nem lesz ellenünkre semmiképp. Tényleg nagyon finomra sikeredtek ezek a kis pohárkányi desszertek, de fagyigépben kikeverve is megállta volna a helyét a krém.

Amellett, hogy paleo, vegén és ch-diétás is a desszert, szóval tényleg mindenki eheti!

A Cavalier csokoládépasztilla pedig tökéletes választás azoknak, akik kerülik a cukrot. A stevia mellékíze abszolút nem érződik ki belőle, és könnyű is vele dolgozni, örülök, hogy kipróbáltam!

A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

A csokoládét megtaláljátok a termeszetes.com oldalon. 

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. 


Hozzávalók 8 kisebb vagy 4 nagyobb adaghoz


3 érett banán
200 ml kókusztejszín (cocomas)
2 evőkanál kókuszpehely

A banánt felszeleteljük, sütőpapírral bélelt tányéron fagyasztóba tesszük legalább 4-5 órára. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a tejszínt. A fagyott banánt​ ​késes aprítóban pépesre daráljuk, hozzáadjuk a kókuszkrémes csokoládét, és simára dolgozzuk. 8 db 1/2 dl-es vagy 4 db 1 dl-es pohárba adagoljuk, és kókuszpehellyel megszórva rögtön tálalhatjuk.

Tipp: a krémet fagylaltalapként​ ​is​ ​használhatjuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések