2016. június 21., kedd

Brownie mandulával

Életem legjobb brownie-ja, de komolyan. Épp jó a szilárdsága, és az a rengeteg mandula a tetején, brutális...

Szigorúan nem diétázós napokra, és ha tehetitek, küldjétek meg egy kis vaníliafagyival.


A recept megjelent a júniusi Kifőztük magazinban is.

Kiváló dióféléket és egyebeket találtok a magosbolt.hu oldalon, már webshop is van!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.




Hozzávalók 20 × 30 cm-es sütőformához

4 tojás
200 g vaj
200 g étcsokoládé
100 g liszt
tengeri só

A vajat és a csokoládét mikrohullámú sütőben vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk. A tojást a cukorral fehéredésig keverjük. Belecsorgatjuk a vajas csokoládét, és simára dolgozzuk. Végül beleszitáljuk a lisztet 1 nagy csipet sóval, és ezt is elvegyítjük a masszában. 

A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, a tetejét megszórjuk a durvára vágott mandulával és 1 újabb nagy csipet tengeri sóval. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük a brownie-t. Akkor jó, ha még lágy a tészta, de a teteje a mandulaszemek között megszáradt.


1 megjegyzés:

  1. Na ezt a mennyiséget, amit felvágtál, már kotornám is a tányéromra :D

    VálaszTörlés