Sajtos-sonkás makaróni

Ez az étel maga a megtestesült lelkiismeret-furdalás. Néha mégsem tudok neki ellenállni, és elkészítem, ráadásul vacsorára! :) Készíthetitek magában, sonkával, vagy akár zöldségekkel, édes mindegy, mert ennyi zsírtól csak jó lehet a végeredmény.

A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.

Kiegészítőket a BUTLERS biztosította, köszönet érte!



Hozzávalók:

200 g makaróni
200 g cheddar sajt
250 g mascarpone
2 tojássárgája
100 ml tejszín
50 g sonka (simán el is hagyható)
őrölt bors
1 evőkanál vaj

A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük. A krémsajtot kikeverjük a tejszínnel, a tojássárgájával, majd sóval és borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a reszelt cheddar sajtot, a felcsíkozott sonkát és a leszűrt tésztát. 

Vékonyan kivajazott tűzálló formá(k)ba adagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések