2016. május 18., szerda

Krémlikőrös kávékoktél

Imádom melegben a jéggé fagyasztott kávét. Érdemes még melegen a jégkockatartóba tölteni, állítólag így hamarabb megfagy. No mindegy, a lényeg, hogy ez a kis kávékoktél elég jól sikerült. Ha pedig még nem ihatunk, akkor készítsük krémlikőr nélkül. (elég nagy szívás ilyet fotózni abban a tudatban, hogy még vezetnem kell utána. :) )


A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.  

A Candyfour színes kandispálcái ezúttal is szépen díszítették az italt.



Hozzávalók 2 pohárhoz:

2 dl főzött kávé
1/2 dl ír krémlikőr
2 cm vaníliarúd
1 dl tej

a tálaláshoz:
kandiscukorpálca, formacukrok

A kávét jégkockatartóba töltjük, megfagyasztjuk. A tejet összemelegítjük a vanília kikapart magjaival. A poharakba kevés krémlikőrt öntünk, rászedjük a kávés jégkockákat, végül rálocsoljuk a langyos, vaníliás tejet. Kandiscukorpálcával tálaljuk.


 Fehér tálkák: Lantos Judit kerámia.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon tuti! A kávészemeket ott a pohár sarkában hogy csináltad?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)))) ezek a candyfour kész cukrai, nagyon cukik: http://shop.candyfour.hu/Kavebab_c4

      Törlés
    2. Igen, nekem is az szúrt szemet, hogy nagyon kis helyesek :)

      Törlés