2016. május 20., péntek

Eperkrémes kuglóf

... eredetileg anyák napjára, gyakorlatilag azzal már kicsit elkésetem, szóval csak úgy az eperszezon miatt. A csokidarabkás mini kuglófok finom epres krémet kapnak, ennél több nem is kellhet egy csinos és finom desszerthez.


A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.  

A Candyfour színes kandispálcái és formacukrai díszítették a desszertet. 



Hozzávalók 12 darabhoz:

4 tojás
100 g (nyírfa)cukor
100 g puha vaj
200 g liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
50 g étcsokoládé

250 g mascarpone
100 g eper
50 g (nyírfa)cukor
1 csomag zselatin fix
12 figurina formacukor


A puha vajat a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Egyesével, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, hozzáadjuk a felaprított csokoládét, és összedolgozzuk. Szilikon vagy vajazott és lisztezett fém sütőformákba adagoljuk a masszát, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

Amíg sül a sütemény, a kicsumázott epret simára turmixoljuk a cukorral, és a krémsajthoz adjuk. Robotgéppel összedolgozzuk, közben hozzáadjuk a zselatin fixet, és további 1 percig keverjük. A krémet habzsákból a kihűlt kuglófok közepébe nyomjuk, és a formacukrokkal díszítve tálaljuk.

1 megjegyzés: