Vakondtúrás pohárkrém


Gondolom, ismeritek a vakondtúrás tortát, no most ezt egyszerűsítettem le, tettem cuki kis poharakba, és így született ez az egyszerű pohárkrém. A hagyományosan készülő kakaós piskótát brownie-ra cseréltem, így talán még finomabb is. 


A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban is.

A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.



Hozzávalók 8-10 adaghoz

a tésztához:
200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
1 csipet só

a krémhez:
250 g mascarpone
400 ml hideg habtejszín
150 g porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
2-3 banán
250 g eper

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 × 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt készre sütjük. 

A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd elmorzsoljuk. 

A krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a vanília kikapart magjaival és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.

A poharak aljába szórunk egy réteg morzsát, arra helyezünk néhány banánkarikát, kevés krémet kanalazunk rá, erre újabb adag banán és krém kerül, végül befedjük egy sor morzsával. 

Eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések