2016. április 21., csütörtök

Vakondtúrás pohárkrém


Gondolom, ismeritek a vakondtúrás tortát, no most ezt egyszerűsítettem le, tettem cuki kis poharakba, és így született ez az egyszerű pohárkrém. A hagyományosan készülő kakaós piskótát brownie-ra cseréltem, így talán még finomabb is. 


A recept megjelent az áprilisi Kifőztük magazinban is.

A Kiegészítőkért köszönet a BUTLERSnek.



Hozzávalók 8-10 adaghoz

a tésztához:
200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
1 csipet só

a krémhez:
250 g mascarpone
400 ml hideg habtejszín
150 g porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
2-3 banán
250 g eper

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 × 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt készre sütjük. 

A kihűlt tésztát felkockázzuk, majd elmorzsoljuk. 

A krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a vanília kikapart magjaival és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is.

A poharak aljába szórunk egy réteg morzsát, arra helyezünk néhány banánkarikát, kevés krémet kanalazunk rá, erre újabb adag banán és krém kerül, végül befedjük egy sor morzsával. 

Eperszemekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése