2016. április 4., hétfő

Túrós csusza paprikás csirkemellel

Akár maradék csirkepaprikásból is készíthetjük természetesen, a lényeg az egyszerűség. Ugyan idegenkedtem a paprikás + túrós csusza párostól, de baromi jók együtt. Forrón is hidegen is alig bírtam megállni, hogy ne járjak rá folyton, szóval veszélyes jószág.

Kitűnő egytálétel, akár nagyobb adagban is vendégváráshoz vagy nagy családi ebédre.
 

A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

A tésztát pedig a Molnár tésztától kaptam, köszönet érte! Megjegyzem az eddigi legjobb fodros kocka, amit főztem. 


Hozzávalók:

400 g csirkemellfilé
1 vöröshagyma
3 teáskanál őrölt pirospaprika
1 zöldpaprika
1 evőkanál kókuszzsír vagy 2 evőkanál olaj
250 g túró
100 ml zsíros joghurt
100 ml tejföl
20 g vaj
frissen őrölt bors

A csirkemellet megmossuk és felkockázzuk. A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a húst, átsütögetjük, majd kiszedjük az edényből. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát, lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát, és visszatesszük rá a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a félbevágott zöldpaprikát, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Közepes lángon nagyjából 30 percig főzzük. 

A tésztát forrásban lévő, sós vízben 5-6 perc alatt kifőzzük, leszűrjük, majd a felolvasztott vajon átforgatjuk. Belevegyítjük a túrót és a joghurtot, sózzuk, az egészet összekeverjük. Sütőedénybe szedjük, a csusza tetején eloszlatjuk a csirkepaprikást, végül meglocsoljuk a tejföllel. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp: vaj helyett kisütött szalonnazsírban is átforgathatjuk a tésztát, a szalonnapörcöt pedig a tésztába keverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése