Túró Rudi-pohárkrém
A Túró Rudi jellegű sütikre mindig lehet számítani, mindenki szokta szeretni, akár torta, fagyi, cupcake, vagy esetünkben a legegyszerűbb pohárkém.
Az alapját egy kis tepsi brownie adja, amit megtolunk egy jó adag finom túrókrémmel. Szerintem magáért beszél...
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A Kiegészítőkért pedig köszönet a BUTLERSnek.
A Candyfour színes formacukrai ezúttal is feldobták a képet.
Az alapját egy kis tepsi brownie adja, amit megtolunk egy jó adag finom túrókrémmel. Szerintem magáért beszél...
A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.
A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A Kiegészítőkért pedig köszönet a BUTLERSnek.
A Candyfour színes formacukrai ezúttal is feldobták a képet.
Hozzávalók (8 adaghoz)
a tésztához:
200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
1 csipet só
a krémhez:
250 g mascarpone
250 g túró
200 ml hideg habtejszín
100 g porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
20 g étcsokoládé reszelve
A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük
a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 ×
20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt
készre sütjük.
Közben a krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá
verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a túróval, a vanília kikapart magjaival, a
citromhéjjal, a csokoládéval és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a
tejszínhabot is.
A kihűlt süteményt felkockázzuk, és a krémmel együtt poharakba
rétegezzük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése