2016. április 11., hétfő

Túró Rudi-pohárkrém

A Túró Rudi jellegű sütikre mindig lehet számítani, mindenki szokta szeretni, akár torta, fagyi, cupcake, vagy esetünkben a legegyszerűbb pohárkém.

Az alapját egy kis tepsi brownie adja, amit megtolunk egy jó adag finom túrókrémmel. Szerintem magáért beszél...


A recept megjelent a áprilisi Kifőztük magazinban is.

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél. A Kiegészítőkért pedig köszönet a BUTLERSnek. 

A Candyfour színes formacukrai ezúttal is feldobták a képet.



Hozzávalók (8 adaghoz)

a tésztához:

200 g étcsokoládé
200 g vaj
200 g nádcukor
3 tojás
150 g liszt
1 csipet só

a krémhez:

250 g mascarpone
250 g túró
200 ml hideg habtejszín
100 g porcukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
1 kezeletlen citrom finomra reszelt héja
20 g étcsokoládé reszelve


A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot. Beleforgatjuk a sóval elvegyített lisztet. A masszát 20 × 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe szedjük, és 170 fokon 11-12 perc alatt készre sütjük. 

Közben a krémhez a tejszínt 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A krémsajtot összedolgozzuk a túróval, a vanília kikapart magjaival, a citromhéjjal, a csokoládéval és a maradék porcukorral. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot is. 

A kihűlt süteményt felkockázzuk, és a krémmel együtt poharakba rétegezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése