2016. március 28., hétfő

Mogyorókrémes kalácsfelfújt

Ha maradt a húsvéti kalácsból, akkor mindenképp készítsétek el, ha nem, akkor vegyetek vagy süssetek kalácsot (elvégre azt mindig lehet). Szóval adott a kalács, és ehhez már csak egy pár dolog kell, köztük persze a mogyorókrém. Pár perc alatt összesül, és már ehetjük is (szigorúan kalóriaszámlálás nélkül).


A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.

Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.


Hozzávalók (4 személyre):

200 g kalács
3 evőkanál mogyorókrém
100 ml tej
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
20 g vaj
2 evőkanál aprított mogyoró vagy mandula

a tálaláshoz:
porcukor

A kalácsot felszeleteljük, megkenjük vékonyan mogyorókrémmel, majd felkockázzuk. A tojást kikeverjük a tejjel és a vaníliával, beleforgatjuk a kalácsot. 

A sütőformá(ka)t vékonyan kivajazzuk, elegyengetjük benne a masszát, végül meghintjük mogyoróval vagy mandulával, és rámorzsoljuk a maradék vajat.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése