2016. március 24., csütörtök

Locsolóváró mandulás falatkák

No kérem, ezeket a pinduri kekszeket elkészíthetitek a locsolóknak, mint félig-meddig egészséges nasi. A szűz kókuszolajnak valami olyan fantasztikus aromája van, ami átjárja az egész kekszet, az illata pedig belengi az egész lakást. Próbáljátok ki!




A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.

Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS és Lantos Judit keramikus biztosította, köszönet érte!

A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.

Hozzávalók (kb. 40 db-hoz):

250 g fehér tönkölyliszt
125 dkg kukoricaliszt
1/2 vaníliarúd
50 g durvára vágott mandula


Az olvasztott kókuszolajat, a vanília kikapart magjait, a liszteket és a kókuszvirágcukrot késes robotgéppel – vagy ennek hiányában ujjbegyeinkkel – összedolgozzuk.

A még kissé morzsás tésztát a munkalapra tesszük, és belegyúrjuk a mandulát. Simára dolgozzuk, majd falatnyi golyókat gömbölyítünk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A kisült kekszeket 1-2 percig még pihentetjük a tepsin, mielőtt leszedjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése