Húsvéti túrós tortácskák, avagy ilyenkor belefér a giccs

A Húsvét nem annyira az én ünnepem, hiszen nem szeretem a sonkát, tojást sem sokat eszem, a tojáslikőrtől meg kiver a víz. Így maradnak az édességek és a hangulat, amit viszont imádok.



Rügyeznek a fák, nyílnak a virágok, egyre több időt töltünk a gyerekekkel a szabadban, és SÜT A NAP! Tudjátok, hogy imádok fotózni, és nincs is jobb, mint amikor nem kell heteket várni egy-egy napsütéses órára, amikor odaszabadul az ember a fényképezőgép mögé. Most nem csak receptet kaptok, hanem néhány tippet is, hogy mit honnan szoktam összeszedni egy-egy képhez.

A téma ezúttal ugyebár adott volt, a sütik is abszolút húsvéti stílusban készültek, és kaptam hozzá a Fotókelléktől über cuki nyuszis hátteret, amit mindenképp ilyen környezetben képzeltem el. Az aldiban találtam manduladrazsét, amik nagyszerűen mutattak a tortácskák tetején. És innentől kezdve jött az elborulás és a giccsözön. :) Ami szerintem ilyenkor belefér.

Ha hasonló hangulatfotót szeretnétek készíteni, érdemes szétnézni otthon a kiegészítők között, kimenni a kertbe néhány szál virágért, és színben harmonizáló kiegészítőket összeszedni.

Nálam nagy szerelem lett a PVC háttér, amiket kis helyen tárolhatok, akár egymás tetején, felragaszthatok a falra, vagy épp odadobhatok az erkélyajtó elé, ha csak ott van fény. Millió mintában kaphatók a Fotókelléknél, és hosszú évek alatt sem használódnak el.

Néha betévedek a Pepcoba vagy a KIKbe, és elég jó áron találok kis kiegészítőket, amik önmagukban nem annyira aranyosak, de egy-egy ilyen képhez jó hasznukat veszem. Ilyen volt itt a nyuszi vagy a kis üveg tányérok, amiket talán 140 Ft-ért vettem. A kisebb, kék szélű tányért meg épp Emma kis ikeás szettjéből nyúltam le egy fotó erejéig. Az igényesebb kerámiákat is imádom, például Lantos Judit termékeit, ezúttal viszont kimaradt, hiszen inkább a giccs felé mentem ezúttal, nem épp a kifinomultság volt rám a jellemző.


A papír kiegészítőket már gondolom, nem kell nagyon bemutatnom, hiszen gyakran látjátok nálam az Eztettem bolt termékeit. A gyönyörű, tavaszi kapszlik pont erre a képre vártak már egy éve a szekrényben.

A lakást nem szoktam húsvétkor dekorálni, de pár éve beszereztem a Butlersben egy doboz tojást, amiből csak néhány tört el azóta. Ezeket is rendszeresen használom a húsvéti képeken. De akár egy tálban kint is maradhat, mint tavaszi dísz.

A tortatálakat imádom, és persze használom is rendszeresen. No persze hiába fogadom meg, hogy "ez lesz az utolsó", soha nem tudom betartani, hiszen mindig jön egy szebb. A drótos a Sütnifőzni.hutól van, a rózsaszín minike meg a H&M-ből.

Anyagdarabokat is szinte mindig tesze a képekre, ezeket hobbiboltokban vagy rőfösnél szoktam beszerezni, elég sokszor egy tíz centis csík is.

Már majdnem összeállt a kép, amikor még kirohantam néhány virágért és eszembe jutottak a Candyfour színes formacukrai, amik épp illettek színben a többi kiegészítőhöz.

A kép maga tehát meglehetősen zsúfolt lett, ezért a sütirecepthez nem is feltétlen használnám ezt, inkább a közelieket, de hangulatfotóként meg imádom (még, hiszen majd később jön a felismerés, hogy "te jó ég")...

Ezek csak az én stílusomhoz és berendezésemhez irányadó dolgok. A fontos, hogy megtaláljátok magatokat egy-egy képben. Nekem van egy ilyen rózsaszín oldalam, amit nem tudok kinőni. A lényeg viszont az, hogy ne szenvedjünk attól, hogy lefényképezünk valamit, hanem szívesen csináljuk. Találjuk meg a megfelelő helyet a lakásban, vagy menjünk ki a kertbe, erkélyre. És ruházzunk be egy-egy olyan termékbe, amiről tudjuk, hogy hosszú távon is használni fogjuk.



És akkor a recept, ha eljut valaki idáig:

Hozzávalók (12 darabhoz):

200 g vaj
200 g étcsokoládé
3 tojás
200 g nádcukor
150 g liszt
egy csipet só

250 g mascarpone
250 g túró
100 g porcukor
1/2 vaníliarúd
1 kezeletlen citrom héja

+ díszítő cukorkák, tojások

A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tojást és a cukrot is. Beleforgatjuk a kávéporral és a csipet sóval elvegyített lisztet. A masszát papírkapszlikba szedjük, és 170 fokon 15-17 perc alatt készre sütjük.

A krémsajtot kikeverjük a túróval, a vaníliával, a finomra reszelt citromhéjjal és a porcukorral. Csillagcsövű habzsákból a kihűlt sütemények tetejére nyomuk. A tortácskák tetejére helyezzük a díszeket.

Megjegyzések

  1. Köszi a tippeket! Mivel én jórészt délután/este sütök, rendesen szenvedek a napfény hiányával, de hát ezzel nem tudok mit csinálni, ha csak ki nem rúgatom magam, hogy nyissak egy cukrászdát :D A kiegészítők viszont jó ötlet, érdemes lehet pár alapdarabot beszerezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ez ismerős, én hiába vagyok itthon, még így is van, hogy el kell tennem a fotózni valókat másnapra :)

      Törlés
  2. Egyáltalán nem giccses, sőt...cuki! Rózsaszín, üde, tavaszi és lányálom. Ennyi. Nekem nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, köszi, Krisz! :) Azért ezúttal kicsit megborult a rózsaszín énem. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések