2016. március 19., szombat

Húsvéti marcipános barikekszek

A húsvéti hangolódás folytatódik, ismét egy édesség jön, méghozzá cuki kis marcipános kekszek. A  család kikiáltotta őket macinak, tehénnek, de a bárány mint megfejtés, nem szerepelt. De mi higgyük el, hogy ezek bárányok, csak az állattani és rajzismereteim hagynak némi kívánnivalót maguk után.



A recept megjelent a márciusi Kifőztük magazinban is.

Kiegészítőket és a kiszúrót a BUTLERS biztosította, köszönet érte!


A hátterek kaphatók a Fotókelléknél.



Hozzávalók 25-30 db-hoz:

150 g puha vaj
125 g porcukor
1 tojássárgája
250 g liszt
150 g cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál lekvár
300 g marcipánmassza

továbbá:
ételfestéktoll

A vajat kikeverjük a porcukorral, a vaníliakivonattal és a tojássárgájával. Beleszitáljuk a sütőporos, kakaós lisztet, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lisztezett felületen 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk a kekszeket, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük. 2 ív sütőpapír között vékonyra nyújtjuk a marcipánt, majd kiszúrjuk a kekszekkel egyező formákat.

A kihűlt kekszeket vékonyan megkenjük lekvárral, rájuk illesztjük a marcipánt, végül ételfestéktollal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése