Pesztós kenyérrudacskák

Még a nyáron volt szerencsém kipróbálni a Nicolas Vahé termékeket a Ninive butik jóvoltából. Kíváncsian vártam a csomagot, és nagyon pozitívak voltak a tapasztalataim. Nem olcsó márka, de tényleg kiváló minőségűek a termékek. Pesztót is szoktam készen vásárolni, nem mindig van hozzá itthon minden, de ez a kész pesztó volt az eddigi legjobb. Komolyan, reklám ide vagy oda. Kiváló olívaolaj, rengeteg fenyőmag és csodás bazsalikom. Akár ajándékba is ajánlom, szerintem bárki örülne neki.

Készítettem belőle grissinit is, de került salátára, tésztára, pirítósra egyaránt. Mindezt egy üvegből.


No meg ilyen szép vágódeszkát is találtok! 

Hozzávalók (kb. 30 darabhoz):

220 g liszt
7 g szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
100 ml langyos víz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
2 evőkanál bazsalikomos-parmezános pesztó (Nicolas Vahé)
fekete vagy fehér szezámmag (elhagyható) 
 

A meleg vizet tálba öntjük, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, 5-10 perc alatt felfuttatjuk. Hozzáadjuk a pesztót, beleszitáljuk a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk a tésztát, amíg elválik az edény falától. Lisztezett felületre tesszük, 10 percig hagyjuk kelni.

Kinyomkodjuk belőle a levegőt. Diónyi darabokra vágjuk a tésztát, kis hurkákat formázunk belőle, majd kisodorjuk az ujjainkkal nagyjából 1 cm vastagságúra. Az utolsó simításoknál alászórhatunk szezámmagot, amiben még megforgatjuk.

A kisodort rudakat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Amíg melegszik a sütő, a tészta még utoljára meg tud kelni.

8 percre sütőbe tesszük a tepsit, majd kivesszük, megfordítjuk a grissinit, és további 6 percig sütjük a másik oldalukat is. Frissen még puhák, de ha hagyjuk kihűlni, jó ropogósak lesznek. Ha visszapuhulnánk, csak szárítsuk őket néhány percig a sütőben.

 Ha pedig kaptok esetleg télen is elfogadható paradicsomot, ki ne hagyjátok ezt a salátát. Recetért katt IDE. Nyáron kötelező elkészíteni!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések