2015. november 10., kedd

Gesztenyelisztes muffin

Majd három hónapos kihagyás után ismét itt vagyok. :) Közben történt egy s más. Megszületett a harmadik gyermekünk, eladtuk a lakásunkat és belevágtunk egy óriási házprojektbe, ami minden előre eltervezett határunkat meghaladja, de egyszer jó lesz. :)

Közben felgyülemlett jó sok recept, ami csak a Kifőztükbe jutott el, de ide már nem került fel. Ideje ezeket pótolni, így következzék egy jó kis nyári reggeli, amikor a gyerekek lusták voltak felkelni, de arra a hírre, hogy anya muffint sütött reggelire, egyből kipattantak az ágyból. Gyorsan meg is ettük, így nem tudok a későbbi állagáról nyilatkozni, de akkor nagyon jó volt.




Hozzávalók 6 db-hoz 

100 g puha vaj
2 tojás
70 g méz vagy 50 g nyírfacukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kezeletlen narancs héja
30 g süthető csokoládélencse

A vajat kikeverjük a mézzel (vagy a nyírfacukorral), a vaníliakivonattal és a tojással. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a csokoládét, és néhány mozdulattal az egészet összeforgatjuk. 

A sütőformákat 2/3 részig töltjük a masszával, majd a süteményt 180 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!