Nyári cukkinis tojáslepény

Picit ugyan lehűlt az idő, de attól még nyáron igenis a gyorsan elkészíthető, szezonális alapanyagokból készülő ételeket szeretjük. Minden piaci vásárláskor meglátogatom a kedvenc zöldséges bácsimat, akinél mindig veszek egy jó adag mini cukkinit mindenféle színben. Ha épp a gyerekekkel akarom megetetni, akkor mindenképp sárgát, mert valamiért irtóznak a zöld dolgoktól.

A gyors cukkinis tojáslepényemhez kipróbáltam az Electrolux assistent konyhai robotgép kiegészítőjét, a reszelőt is. A felhelyezése pillanatok alatt megvan, és olyan, de olyan gyorsan reszel és szeletel, hogy pl. egy nagyobb savanyúság- vagy salátakészítésnél is élmény lehet vele dolgozni. Négy különböző betét jár hozzá, a tisztítása pedig pillanatok alatt megvan.

A nagy meleg ellenére nem hagyhattam ki a húsdaráló kipróbálását sem, a lenti képen láthatjátok, hogy is néz ki a két kiegészítő. Hű, nemrég vettem egy húsdarálót, de ez jobban tetszett. Belül teljesen olyan a felépítése, mint a hagyományos, régi, öntöttvas társaié, csak ugye a gép hajtja, és kb. 2 percbe telt ledarálni egy kiló húst. Utána csak gyorsan lekaptam a kiegészítőt, és elmostam. Semmi bonyolult össze- vagy szétszerelés, így még nekem - aki utálok hússal dolgozni - sem volt visszataszító a művelet. :) Amúgy két "vége" van, az egyikkel finomra tudjuk darálni a húst, a másikkal normál méretűre.


Összességében tehát teljes körűen sikerült kihasználni a masinát, a csokitortához gyönyörű tojáshabot vert, de készült vele keksz, kelt tészta, vertem vele tejszínhabot a túrókrémhez, végül pedig a reszelő-szeletelő és húsdaráló funkciók kerültek sorra. Tényleg elfogultság nélkül mondom, hogy szívem szerint azonnal vennék egy ilyen gépet. Jó árban van a piacon kapható társaihoz képest, szép, igényes, erős, csak ajánlani tudom!


Most pedig a recept:

Hozzávalók (16 cm-es formában készítve):

25 dkg cukkini
3 tojás
5 dkg reszelt sajt
egy kevés aprított petrezselyem 
só, bors, olívaolaj

A cukkinit lereszelem, besózom, néhány percig állni hagyom. Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A cukkinit alaposan kinyomkodom, elkeverem a tojással, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. Kicsit kiolajozom a formát, beleszedem a tojásos masszát, és 15-20 perc alatt készre sütöm.

Jó nagy adag saláta dukál mellé!

És így néz ki a két kiegészítő:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések