2015. július 8., szerda

Paleo garnélás tészta fekete hawaii sóval

Egy könnyű, paleo tészta következik, ami nem csak nagyon finom, de még egészséges is. A paleo tészták abszolút meglepetést okoztak. Valami fűrészporos ízre számítottam, ehelyett jó állagúak és nagyon finomak a különböző maglisztektől. Tényleg érdemes velük próbát tenni.

A többi hozzávalótól pedig igazi nyaralást idéző ételt kapunk.

A másik nagy kedvenc a hawaii só, amit a Fűszerésznél lehet kapni, és kiválóan egészíti ki a halas ételeket, meg aztán baromi dekoratív is.

A recept megjelent a júniusi Kifőztükben is.


A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!

Hozzávalók (2 személyre):

250 g tisztított, fagyasztott garnélarák
200 ml kókuszkrém
1 csokor újhagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kókuszzsír
1 citrom
fekete hawaii só 
100 g paleo spagetti 


Forró, sós vízben készre főzzük a tésztát, közben elkészítjük a rákot.

Egy serpenyőt felforrósítunk, beleteszünk egy evőkanál kókuszzsírt, majd rádobjuk a felengedett, leöblített garnélákat. A megtisztított újhagymát ferdén felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk. A rákok egyik oldalát 3 percig sütjük, majd megfordítjuk őket. A tetejére szórjuk a hagymát és a fokhagymát, és ezt az oldalukat is három percig pirítjuk. Összeforgatjuk a hagymával, megsózzuk a fekete sóval, és felöntjük a kókuszkrémmel.

Összeforraljuk, meglocsoljuk citromlével, végül belekeverjük a leszűrt tésztát. Azonnal tálaljuk.

Tipp: ha nem paleo változatban készítjük, a kókuszkrémet cserélhetjük zsíros tejszínre, a paleo tésztát pedig hagyományos spagettire.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta az ételed, csodásak a színek.

    (Írtam az email címedre, a segítségedet kérném... Megnézed? Köszönöm.)

    VálaszTörlés