2015. július 12., vasárnap

Gesztenyekrémes palacsinta

A palacsinta az a nagyon szuper kaja, amivel kb. soha nem fogok mellé. És amikor vége a negyven foknak, a gyereknek is leesik, hogy anya tud újra főzni, akkor bociszemekkel rám néz, és közli, hogy "Ömmmm, anya, nagyon szeretlek! Sütsz nekem palacsintát?". Na, az ilyenre nem lehet nemet mondani. Persze ők csak a kakaósat eszik, de nekünk az alábbi recept nagyon bejött.


A recept megjelent a júliusi Kifőztükben is.

Hozzávalók (15 darabhoz)

a palacsintához:

3 tojás
300 g liszt
600 ml tej
1 evőkanál cukor vagy nyírfacukor
1 evőkanál vanília-kivonat
egy csipet só
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

a krémhez:

400 g maroni gesztenyepüré
1 evőkanál vanília-kivonat vagy rum
1 kezeletlen narancs héja
300 ml hideg tejszín

az öntethez:

50 g étcsokoládé
100 ml tejszín
1 teáskanál méz

A palacsinta összes hozzávalóját egy kancsóba tesszük, csomómentesre turmixoljuk, olajozott serpenyőben kisütjük.

A töltelékhez a hideg tejszínt kemény habbá verjük. A gesztenyepürét fellazítjuk robotgéppel, hozzáadjuk a vanília-kivonatot vagy a rumot és a narancs finomra reszelt héját. Három részletben belekeverjük alacsony fokozaton a tejszínhabot.

A tejszínt összeforraljuk a mézzel. A felaprított étcsokoládéra öntjük több részletben, és simára keverjük.

A kihűlt palacsintákat betöltjük a krémmel, négyrét hajtjuk, a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése