2015. június 19., péntek

Brownie gesztenyehabbal

Hétvégi nagyon dőzsölős recept következik, amihez alig kell valami. Egy egyszerű brownie csak, ami a kerek formától mégis ünnepi hangulatot kapott. A gesztenyehab pedig remekül egészíti ki a csokoládés alapot.

A recept megjelent a júniusi Kifőztükben is.


Hozzávalók (18 cm-es tortaformában készítve)

a brownie alaphoz:

125 g étcsokoládé
125 g vaj
2 tojás
125 g nádcukor
100 g liszt
egy nagy csipet só

a gesztenyehabhoz:

200 g maroni fehérarany gesztenyepüré
100 ml hideg tejszín

a díszítéshez:

30 g étcsokoládé
2 evőkanál aprított törökmogyoró



A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A vajat és a csokoládét összeolvasztjuk. Belekeverjük a tojásokat, a cukrot és a sót, végül a lisztet is. A masszát sütőpapírral bélelt aljú tortaformába szedjük, és 15-16 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát.

A tejszínt kemény habbá verjük. Robotgéppel fellazítjuk a gesztenyepürét, és beleforgatjuk a kemény tejszínhabot. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt tésztaalapra adagoljuk.

A süteményt olvasztott csokoládéval és mogyoróval tálaljuk.

1 megjegyzés: