2015. május 11., hétfő

Fasírtgolyók

Villámgyors kis fasírtgolyók, amiket nyugodtan fagyaszthatunk is, ha elkészültek. Nagyszerű bulikaja, de szendvicsbe, kiránduláshoz vagy piknikhez is szuper.

Megjelent a Kifőztükben is.

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!


Hozzávalók:

500 g darált hús (lehet csirke, pulyka vagy sertés)
2 tojás
2 zsemle
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna
olaj vagy kókuszzsír a sütéshez

A késes robotgépben megdarált zsemléket a darált húshoz adjuk, fűszerezzük, jól összedolgozzuk. Hozzáütjük a tojásokat, beletesszük a nagyon finomra aprított hagymát és az összezúzott fokhagymát. Kézzel összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, korrigálhatjuk egy kis zsemlemorzsával. (Akkor lesz a legjobb az állaga, ha néhány órára hűtőbe tesszük.)

Enyhén nedves kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük kevés zsemlemorzsában, forró olajban néhány perc alatt kisütjük. Papírtörlőre szedjük. 

A nyers masszát én nem kóstolom meg, de ha kisütünk az elején egyet-kettőt, kóstoljuk meg, és akkor még tudjuk sózni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése