2015. április 26., vasárnap

Vaníliás kuglóf

Ez nem az a levegős, piskótaszerű kuglóf, hanem inkább olyan kevert tésztás állagú. Sűrűbb, tömörebb tészta. de a családnak nagyon ízlett. Én inkább csak ilyen mini formához ajánlom, a nagyban nem tudom, hogy sül meg.

A recept megjelent az áprilisi Kifőztükben is.


Hozzávalók (12 mini kuglófhoz)

150 g liszt
1/2 teáskanál sütőpor
100 g cukor
2 tojás
150 ml tej
30 ml olaj
1 kezeletlen narancs héja
1 rúd bourbon vanília
porcukor a tálaláshoz

A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejet, az olajat, a narancs finomra reszelt héját és a vanília kikapart magjait. A hozzávalókat simára turmixoljuk botmixerrel, és az előkészített mini kuglófformákat 2/3-ig töltjük a masszával.

170 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, porcukorral megszórva tálaljuk.

2 megjegyzés: