Krumplis tarhonya

Gyerekkorom óta az egyik kedvenc ételem. Olcsó, kiadós és nagyon-nagyon finom. Egyetlen bajom vele, hogy van benne vagy kétmillió kalória, de nagy ritkán ilyen is kell.

A recept megjelent a Kifőztükben is.

A kiegészítőkért köszönet Lantos Judit keramikusnak, a termékei megrendelhetők ITT, és megvásárolhatók a WAMPon!


Hozzávalók:

500 g burgonya
250 g tarhonya (Molnár tészta)
2 hagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 zöldpaprika
1 l víz
só, bors, olaj

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, 4-5 evőkanál olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, apróra kockázott krumplit, megsózzuk, megborsozzuk. Néhány perc alatt, folyamatos keverés mellett megpirítjuk a burgonyát.

A lábast lehúzzuk a lángról, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük vízzel, és visszatesszük főni. Egy zöldpaprikát hosszában félbevágunk, a krumplihoz adjuk. Végül a tarhonyát is a fazékba szórjuk, közepes lángon 15-20 perc alatt készre főzzük.

Ha szükséges, ízlés szerint a folyadékot pótoljuk és ízesítjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések