2015. március 3., kedd

Grépfrútos avokádósaláta

Ilyenkor már borzasztóan várom, hogy teremjenek a friss zöldségek, legyen végre spárga, eper stb. Addig is abból főzünk, ami van. Ez a saláta annyira egyszerű, és annyira jó sikerült, hogy magam is meglepődtem. Próbáljátok ki! 

Megjelent a februári Kifőztükben is.
Hozzávalók:

ízlés szerinti zöldsaláta
1 avokádó
1 grépfrút
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

A salátát megmossuk, centrifugázzuk, hogy ne maradjon vizes. A grépfrút két végét levágjuk, majd a héját is levágjuk úgy, hogy a fehér részek ne maradjanak a gyümölcsön. A hártyák közötti részeket kivágjuk, ezeket használjuk fel a salátához. A hártyákból és a héjból kifacsarjuk a levet, nagyjából egy evőkanálnyit, ehhez keverjük az olívaolajat, sózzuk és borsozzuk. Az avokádót megtisztítjuk, felkockázzuk, a salátalevelekre helyezzük, meglocsoljuk az öntettel. A salátánk tetejére tesszük a grépfrútszeleteket, és azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése