2015. február 13., péntek

Áfonyás-kókuszos panna cotta - alakbarát verzió

A panna cotta az egyik kedvenc olasz desszertem, de az biztos, hogy legalább egycsilliárd kalória van benne. Mutatok egy alakbarát, sőt, nyírfacukorral készítve paleo verziót is. Ezt lelkiismeret-furdalás nélkül ehetjük. A kókuszkém finom, enyhén kókuszos mellékízt ad neki, az áfonya és a vanília pedig tökéletesen ízesíti, télen is nyarat idéz. Ha hozzájutunk valahol passiógyümölcshöz (én most a tescoban kaptam), ne hagyjuk le a tetejéről azt sem.

Megjelent a februári Kifőztükben is.


Hozzávalók:

200 ml cocomas kókusztejszín
200 ml víz
100 g áfonya (fagyasztott is lehet)
50 g Meru kókuszvirágcukor - paleo változathoz a kókuszvirágcukrot cseréljük nyírfacukorra!
4 lap zselatin
1 rúd vanília
1 passiógyümölcs és néhány szem áfonya a díszítéshez

Az áfonyát és a kókuszvirágcukrot egy fazékban kevés vízzel összefőzzük szósz sűrűségűre. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk. Az áfonyaszószhoz öntjük a kókusztejszínt és a vizet, belekaparjuk a vanília magjait. Összekeverjük és felforraljuk.

Levesszük az edényt a tűzről, és elkeverjük benne a kinyomkodott zselatint. Végül botmixerrel simára dolgozzuk, és négy kis pohárba adagoljuk. 6-8 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt egy passiógyümölcs kikapart magjaival és néhány szem áfonyával díszíthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése