Vargabéles

Jó olyan klasszikus süteményekkel is készülni az ünnepre, mint a vargabéles. Hogy kicsit felrázzuk a történetet, készítsük kerek tortaformában, és máris torta lesz belőle, ami simán megállja a helyét az ünnepi asztalon is.

A receptek megjelentek a decemberi Kifőztükben is, a tésztát a Molnár tészta biztosította.



 Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):

8 réteslap
2-3 evőkanál olaj
250 g gyufatészta (Molnár)
500 g túró
2 dl tejföl
100 g cukor
2 tojás
1 kezeletlen citrom héja
fél rúd vanília
100 g mazsola
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát lobogó, só vízben 5 perc alatt kifőzzük, leszűrjük. A túrót, a tejfölt, a cukrot, a tojást, a vanília kikapart magjait és a citrom finomra reszelt héját simára keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, és beleforgatjuk a tésztát.

A tortaformát kikenjük olajjal. A réteslapokat vékonyan bekenjük olajjal, elhelyezzük őket a tortakarikában, hogy túllógjanak a forma peremén. A réteslapokra szedjük a tölteléket, elegyengetjük, sorban ráhajtjuk a széleket. 30 percre az előmelegített sütőbe tesszük.Porcukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzések

  1. Drága Katuci, békés, boldog, áldott karácsonyt kívánok Neked és szeretteidnek! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések