2014. december 18., csütörtök

Karácsonyi cupcake

Dübörög a karácsony dömping, ehhez hozzájárulván bedobom az idei karácsonyi cupcake-eket. Egyszerű, csinos, finom, nem is kell ennél több.

A receptek megjelentek a decemberi Kifőztükben is.

Csinos kapszlikat és egyebeket az eztettem boltban találtok!

Hozzávalók (6 darabhoz):

100 g vaj
2 tojás
50 g méz
75 g liszt
50 g őrölt törökmogyoró
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt gyömbér

250 g mascarpone
100 g porcukor
1/2 rúd vanília
1 kezeletlen narancs finomra reszelt héja





A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a mézzel és a tojásokkal. Beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, néhány mozdulattal összekeverjük. A sütőformákat kétharmad részig töltjük meg a masszával, majd 180 fokos sütőben, 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen áttehetjük díszes papírkapszlikba.

Ameddig sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukorral, a vanília kikapart magjaival és a narancshéjjal. Felhasználásig hűtőben tároljuk, végül a kihűlt tészták tetejére nyomjuk csillagcsöves végű habzsákból.


További cuki cupcake-ek (katt rá!): gesztenyés, citromos-mákos, banános-nutellás, mikulásos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése