Gasztropályafutásom legnagyobb kihívása

Nemrégiben facebook oldalamon már beharangoztam, hogy eljön ez a poszt. Végre sikerült nekiülni a sok rémes fényben, kapkodva készült fotónak, több-kevesebb sikerrel kipofoztam őket kicsit.

Szóval úgy alakult, hogy két kollégám augusztus elején végre kimondta egymásnak a boldogító igent. Engem pedig megkerestek előtte megtisztelő felkérésükkel, hogy én gondoskodjak az esküvői tortáról. Hét torta került az asztalra, jó pár macaron a tetejükre, és egy kevés kísérőnek is.

Receptek most nem lesznek, csak képek. Fogadjátok sok szeretettel! Válasszatok kedvencet, és írjátok meg nekem a facebookon, melyik tetszett legjobban, kíváncsian várom. :)

A menyasszonyi torta - vaníliás-szicíliai narancsos krémmel, hasonló ízesítésű macaronokkal és cukorcsipkével:


Kókuszkrémes torta kókuszpehellyel borítva:


Vaníliás túrótorta  sok-sok gyümölccsel, na ebbe nagyon belevágtam volna: 


A vőlegény állított a legnagyobb kihívás elé, Eszterházy-tortát kért. Megkapta, sima dió helyett pekándióval készült. Financier lapok között narancsos diókrémmel, a tetején csokibevonat és pekándiós macaronok fahéjjal étcsokoládé ganache-sal:


Egy teljesen sima, visszafogott csokoládétorta: 


Gesztenyetorta csak úgy összemázolva némi krémmel: 


Utolsóként pedig a kedvencem, brutál csokis torta szederlekvárral, körülkenve csokikrémmel, áthúzva glazúrral, friss áfonyával, szederrel és ibolyás ganache-sal töltött macaronokkal díszítve: 




Remélem, Nektek is tetszettek! :) És persze éljen soká a boldog pár!!

Megjegyzések

  1. Katuci! Ezek a torták magukért beszélnek! Látszik rajtuk, hogy nagy szeretettel készültek. Csodás mind! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!! :) Igen, tényleg szívesen készítettem, de azért nem tudnám gyakran csinálni. :)

      Törlés
  2. Awww.... Ilyen sorrendben jöhet mind :) De ha kell egyet választani,akkor engem az Eszterházy érdekelne a legjobban ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na látod, arra még én is pályáom, anyukám szülinapjára ismétlés jön. De a vőlegény is kért még egyet, mikor visszahozta a tálat, mert nem jutott. :)

      Törlés
  3. Választani? Képtelenség! Szuper egytői-egyig...Le a kalappal, csak gratulálni tudok! A macaronok pedig tökéletesek. Kár, hogy nem lehet kóstolni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisz, ez tényleg kár, nekem is nagy volt a kísértés. :)) a macaronokkal mázlim volt, minden nap volt pár óra, amikor kereszthuzattal kizavartam a párát, így sikerültek.

      Törlés
  4. Egyszerűen lenyűgöző .... Gratulálok!!!

    VálaszTörlés
  5. Aaa, ezt mar nezni is gyonyoru, gratulalok! Amikor felvagjak a tortakat, akkor a macaronocat is vagjak vagy kulon leszedik?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem azokat le kell szedni, viszont így jutott belőle a szelet mellé, plusz volt még pár. De könnyű leszedni, mert nem ragasztottam őket oda, hiszen elég érzékenyek.

      Törlés
  6. Fantasztikusak egytől-egyig! De azért az a kókuszos.... igazán megmozgatta a fantáziám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Az nekem is. :) Az olyan gyorsan összedobott volt, mert úgy éreztem nem lenne elég a többi a vendégseregnek. :)

      Törlés
  7. Katuci, ezek csodálatosak! Gyönyörűek, és mennyi munkád lehetett vele... irigylésreméltó volt az ifjú pár :-) Eddig is szuperlatívuszokban gondokodtam a tehetségedről, de ha még lehet fokozni, akkor most... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj ne már, ebbe belepirultam. :)) Köszönöm! :)) Néha ilyen is kell. :)

      Törlés
  8. Wow! Gratulálok, csodás tortákat készítettél! A cukorcsipke készítése érdekelne bővebben is. :) Sok mindenre kellett figyelned. Szép is legyen, finom is, időben is jól kellett gazdálkodnod.... Két pici mellett pláne szuper teljesítmény. :))) Puszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Drága!!! Igen, tényleg nagyon kellett klappolnia mindennek, de sok segítséggel sikerült. A cukorcsipke tulajdonképpen nem bonyolult, ilyen port vettem hozzá: http://www.edesizek.hu/products-page/cukorcsipke-cukorfatyol/cukorcsipke-200gr-feher/ . Találsz szilikon sablont is, és elkészítési videót. Tényleg egyszerű, de időigényes. Az egyetlen gond ezzel is a pára. A száraz helyet szereti, a csomagolás reggelén meg akkora pára szállt Bp.-re, amilyen csak durva őszi napokon van. Egy helyen ért a dobozhoz, és rögtön sérült. Szerencsére lehet javítani simán. Marha jó rugalmas lesz a kiszárítás után.

      Törlés
  9. Csudálatosak! A gesztenyés és a szedres a kedvencem, hihetetlen profik lettek! Azon gondolkodtam,mikor megláttam,hogy nekem is lesz egy 5-6 tortából álló kollekció ugyanarra az esküvőre, de mindegyik burkolt, így kábé fogalmam sincs hogy osszam be az időmet, hogy tuti kész legyek minddel egy nap alatt. Neked simán ment, vagy éjszakáztál? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, bocsi, csak most vettem észre a kommented. Szóval, nem, nem! Két nap volt a macaronokra, kényelmes tempóban, majd betöltve mentek a fagyasztóba, kiengedve simán nagyon jók. Én a szombati esküvőhöz csütörtökön elkezdtem piskótákat sütni, háromhoz megsütöttem, majd betöltöttem őket, aztán folyamatosan csináltam a többit. A díszítés maradt mindnél utoljára. És bizony, éjszakáztam, mert azért mellette sok időt elvett az oviba szaladgálás, fektetés, etetések, ilyesmik. :) De szerintem te gyorsabb vagy nálam. :)

      Törlés
  10. Gyönyörűek lettek!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések