Zöldcitromos áfonyajégkrém

Idén nem döntök rekordot a fagyireceptjeimmel. Kevesebb idő, sok ismétlés... Ez viszont nagyon nagy kedvenc. Imádok mindent, amiben áfonya van. A jégkrém már önmagában is nagyon jó, de az az étcsokiburok teljesen megbolondítja.

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.

Hozzávalók:

400 g áfonya
100 g cukor
1 zöldcitrom

200 g étcsokoládé (elhagyható)
2 evőkanál kakaóvaj

Az áfonyát a cukorral, a zöldcitrom levével és reszelt héjával összeforraljuk, besűrítjük. A gyümölcsszószt botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni, jégrémformába adagoljuk. Néhány óra fagyasztás után megmártjuk az összeolvasztott, kakaóvajjal hígított étcsokoládéban, amit érdemes bögrébe tenni, így egyszerre be tudjuk vonni a jégkrémet. (Bővebben a technikáról Praliné Zsuzsinál lehet olvasni ITT.)

Tipp: a kihűtött, gyümölcsös alapot fagylaltgéppel 30 perc alatt készre kevertethetjük jégkrémforma hiányában. Akár műanyag dobozba is tehetjük, és 30 percenként átkeverhetjük botmixerrel. Ezt addig ismételjük, amíg elérjük a kívánt állagot (5-6-szor). Az így készített fagylalt azonban jégszilánkos maradhat.

További áfonyás fagyik:

Áfonyás fagyitorta











Áfonyás joghurtfagyi


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések