2014. július 15., kedd

Tejszínes spenót tojástekerccsel

Ki szereti a spenótot? Én nagyon, de csak így, egy kis tejszín és fokhagyma, ennyi. :) A kecskesajtos tojástekercs meg egy nagyon szuper dolog, próbáljátok ki!

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.


Hozzávalók:

400 g spenót (friss vagy fagyasztott)
1 dl tejszín
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olaj

bors
6 tojás
100 g friss kecskesajt



Fazékban olajat hevítünk, belepréseljük a fokhagymagerezdeket. Hozzáadjuk a felengedett mirelit vagy a megmosott friss spenótot. Közepes lángon, 5 perc alatt puhára pároljuk, közben sózzuk-borsozzuk. Felengedjük a tejszínnel, felforraljuk, levesszük a tűzről, és botmixerrel simára dolgozzuk a főzeléket.

A tojást kevés sóval elhabarjuk, sütőpapírral bélelt tepsin vékonyan eloszlatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. Ha megszilárdult a tojás, kivesszük, rámorzsoljuk a kecskesajtot, és feltekerjük. A tekercset felszeletelve, a főzelékkel tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Én is pont így szeretem. A kecskesajtos tojástekercs nagyon izgalmasan hangzik. Legközelebb kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, de jó! Akár feta is mehet bele, azzal is király! :)

      Törlés
  2. ez nagyon jó! spenótimádó vagyok, pont így szeretem én is, minden flanc nélkül! :)

    VálaszTörlés