2014. július 12., szombat

Grillezett halloumi sajt salátával

Grillezni jó, csak veszett sok füsttel jár, főleg a lakásban. Viszont gyorsan megvan, a saláta meg ütős mellé. Éljenek a gyors szombati ebédek!

A recept a Kifőztük júliusi számában is megjelent.


Hozzávalók:

150 g halloumi sajt
100 g salátakeverék
2 dl joghurt
1 evőkanál olívaolaj + néhány csepp a grillezéshez
1 evőkanál aprított kapor
1 citrom

bors

Egy grillserpenyőt felforrósítunk. Néhány csepp olajat csepegtetünk bele, rátesszük a sajtszeleteket. Három-három percig sütjük mindkét oldalát. Közben a joghurtba keverjük az aprított kaprot, a fél citrom finomra reszelt héját, néhány csepp citromlevet és az olívaolajat. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. Összeforgatjuk a salátakeveréket az öntettel, a forró, sült sajttal tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Hű, ez nagyon finom lehet! Hol vettél ilyen sajtot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Kriszti! :) Azt hiszem a sparban, de hiperekben szinte mindig van. Viszont simán helyettesíthető hortobágyi gomolyával, szintén van kimérve a sparban, az kevésbé rágós, én jobban szeretem, és simán grillezhető.

      Törlés